Loto 6/49

Piata jocurilor de noroc in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a apreciat, in anul 2006, ca CN Loteria Romana SA a beneficiat de ajutor de stat ilegal si, ca urmare, a dispus recuperarea de catre Ministerul Finantelor Publice a acestui ajutor precum si a dobanzilor aferente. Suma ce trebuia recuperata a fost de 50, 6 milioane lei.

Consiliul Concurentei recomanda Ministerului Finantelor Publice crearea unei autoritati publice independente, care sa reglementeze si sa supervizeze domeniul jocurilor de noroc.
Autoritatea respectiva ar trebui sa fie alcatuita, preponderent, din membri din afara domeniului in discutie si ar putea sa controleze in mod mai eficient activitatea tuturor intreprinderilor de pe piata, intr-un sector care ar trebui supus unor obligatii si conditii specifice.

Autoritatea ce ar urma sa fie creata va fi finantata dintr-o contributie prelevata de la operatorii economici din piata jocurilor de noroc.

Conducerea Consiliului Concurentei precizeaza ca "este de principiu ca, daca Statul, prin Guvern, intentioneaza sa permita dezvoltarea, in continuare, in regim privat, prin licentiere, a unor activitati care constituie, conform legii, monopol de stat, ar trebui sa creeze un sistem administrativ si normativ care sa asigure o functionare eficienta si in conditii de concurena a acestora."sursa: tribuna.ro


Loto 6/49, 5 din 40, Joker si Noroc

 

Castiguri Loto

  • Premiile la loto din 27.02.2014 - 27/02/2014

    La LOTO 6/49, la categoria I, se înregistreaz? un report în valoare de peste 1.650.000 lei (aproximativ 366.000 de euro), iar la NOROC este în joc un report cumulat în valoare de peste 1.586.000 lei (peste 351.000 de euro).